Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

HHC în media

Noblețea nu ține cont de titluri

Publicat de Alina in: 05 August 2011

Prinţesa Marina Sturdza şi prezentatoarea ProTv Amalia Enache au marcat „începutul unei frumoase prietenii” odată cu implicarea comună în activităţile Fundaţiei Hope and Homes for Children...

Cel mai recent număr al revistei VIVA le dedică un material şi prezintă câteva din lucrurile care le leagă dincolo de misiunea care le-a apropiat.

În județul Bacău s-a înjumătațit abandonul de copii

Publicat de Alina in: 04 August 2011

Colaborare in interesul copiilor. Dupa ce timp de sase decenii, numarul copiilor parasiti a crescut constant in judetul Bacau, DGASPC inregistreaza in 2011 o premiera: abandonul e in scadere. Motivul care a dus la imbunatatirea situatiei in judetul Bacau este colaborarea DGASPC cu Hope and Homes for Children (HHC), mai exact sprijinul acordat de fundatie in actiunile de prevenire. Am trecut de jumatatea anului 2011, iar numarul copiilor parasiti este de doar 13, fata de 28, cat era in 2010. Astfel, in maternitatile din judet au fost abandonati 6 copii, iar in sectiile sau spitalele de pediatrie, 7. Nou-nascutii lasati in maternitate au fost dati in grija asistentilor maternali profesionisti (AMP), la fel minorii internati si uitati de parinti in spital. Un singur copil a ajuns intr-un centru de plasament.

Primul audit naţional al serviciilor sociale. Copiii din Direcţiile de Asistenţă Socială îşi vor spune părerea despre sistem

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Toate Direcţiile de Asistenţă Sociale vor fi evaluate, în perioada iulie - septembrie, pentru primul audit naţional al serviciilor sociale, în cadrul căruia şi copiii instituţionalizaţi vor fi întrebaţi ce părere au despre sistemul actual şi ce schimbări ar vrea să fie făcute.

Direcţiile de Asistenţă Socială, evaluate pentru primul audit naţional al serviciilor sociale

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
În perioada iulie - septembrie, în cadrul primului audit naţional al serviciilor sociale,vor fi evaluate toate Direcţiile de Asistenţă Sociale, ocazie cu care şi copiii instituţionalizaţi vor fi întrebaţi ce părere au despre sistemul actual şi ce schimbări ar vrea să fie făcute, potrivit Mediafax.

Cati copii abandonati sunt in Romania?

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Hope and Homes for Children România (HHC România) în parteneriat cu instituțiile statului a început primul audit național transparent al serviciilor sociale. Rezultatele studiului vor arăta care este situația reală a sistemului de protecție a copilului din România. Pentru prima dată în evaluarea sistemului serviciilor sociale vor fi implicați și copiii. În cadrul auditului, va fi evaluată fiecare Direcție de Asistență Socială din consiliile județene (fiecare DGASPC) și fiecare instituție de tip vechi din sistemul de protecție a copilului. Colectare a datelor se va face pe baza a trei chestionare complexe și se va desfășura în perioada iulie – septembrie 2011.

Copiii din Directiile de Asistenta Sociala isi vor spune parerea despre sistem

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Toate Directiile de Asistenta Sociale vor fi evaluate, in perioada iulie – septembrie, pentru primul audit national al serviciilor sociale, in cadrul caruia si copiii institutionalizati vor fi intrebati ce parere au despre sistemul actual si ce schimbari ar vrea sa fie facute.

Copiii instituţionalizaţi din Buzău vor spune ce cred despre centrele în care trăiesc

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Copiii instituţionalizaţi din Buzău vor avea posibilitatea să spună sincer cum se simt în centrele de ocrotire ale statului şi dacă vor alte condiţii. În premieră pentru România, sistemul de asistenţă socială şi protecţie a copilului va fi evaluat. Evaluarea se face în perioada iulie-septembrie. Primul audit naţional al serviciilor sociale este făcut de Hope and Homes for Children România, în parteneriat cu instituţiile statului.Rezultatele studiului vor arăta care este situaţia reală a sistemului de protecţie a copilului din România.

Primul audit national al serviciilor sociale. Copiii din Directiile de Asistenta Sociala isi vor spune parerea despre sistem

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Primul audit national al serviciilor sociale. Copiii din Directiile de Asistenta Sociala isi vor spune parerea despre sistem

Câți copii abandonați sunt în România? Pentru prima dată vom afla numărul lor real

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Hope and Homes for Children România (HHC România) în parteneriat cu instituțiile statului a început primul audit național transparent al serviciilor sociale. Rezultatele studiului vor arăta care este situația reală a sistemului de protecție a copilului din România. Pentru prima dată în evaluarea sistemului serviciilor sociale vor fi implicați și copiii.

Toate Directiile de Asistenta Sociale vor fi evaluate

Publicat de Alina in: 28 Iulie 2011
Toate Directiile de Asistenta Sociale vor fi evaluate, în perioada iulie – septembrie, pentru primul audit national al serviciilor sociale, în cadrul caruia si copiii institutionalizati vor fi întrebati ce parere au despre sistemul actual si ce schimbari ar vrea sa fie facute.
Înapoi