Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Evenimente

Conferinţa Anuală Eurochild 2014

Conferinţa Anuală Eurochild 2014

Publicat de Alina in: 14 Noiembrie 2014
Conferința Anuală a Eurochild este un eveniment menit să permită experților și agențiilor participante să reflecte la cele mai importante momente privind drepturile și bunăstarea copilului din anul anterior. Pentru 2014, contextul este dat de implementarea Recomandării CE Investim în copii: Rupem Ciclul Dezavantajelor, din 2013 și Pachetul de Investiții Sociale. România a fost aleasă în urma unui proces de selecție competitiv, care a analizat situația și contextul național, capacitatea și implicarea societății civile și a partenerilor din organisme ale statului.

Sorin Danescu - Charity Sale

Publicat de Alina in: 23 Mai 2013
'După 16 ani de activitate în trupa Viţa de Vie, am înfiinţat formaţia Diesel, împreună cu patru buni prieteni. Despre prietenie şi generozitate doresc să vă vorbesc în rândurile următoare...'

Vizită de lucru a echipei HHC Africa de Sud

Publicat de Alina in: 23 Octombrie 2012
În zilele 9-12 mai am primit vizita echipei HHC din Africa de Sud care se va angaja la dezvoltarea unui program de dezinstituționalizare. Echipa a participat la o serie de sesiuni în care am discutat modul de organizare și funcționare a sistemului de protecție a copilului la toate nivelurile, serviciile alternative existente în sistem, mecanismele de protecție a copilului aflat în situații de risc și modelul HHC pentru dezinstituționalizare. 

Drepturile fundamentale: provocări şi realizări în 2010. Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene şi-a prezentat Raportul Anual

Publicat de Alina in: 23 Octombrie 2012
La sfârşitul anului 2009, Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene a dobândit forţa juridică obligatorie. Raportul anual al Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale evidenţiază realizările şi provocările întâmpinate de Uniunea Europeană şi statele membre, pe parcursul anului 2010, în îndeplinirea obligaţiei pe care şi-au asumat-o, de a asigura respectarea drepturilor fundamentale.

O casă şi o familie pentru fiecare copil - Broşura publicată de HHC şi ARK, cu ocazia aniversării celor 9 ani de parteneriat

Publicat de Alina in: 21 Iulie 2011
Anul acesta se împlinesc 9 ani de când cele două organizații britanice 'Hope and Homes for Children' și 'ARK. Absolute Return for Kids' pun lacăt pe ușile de fier ale instituțiilor tip mamut din sistemul de protecție a copilului din România și oferă fiecărui copil o viață de familie.

Întâlnire la nivel înalt pe tema dezinstituţionalizării

Publicat de Alina in: 12 Iulie 2011
Săptămâna trecută, Ștefan Dărăbuș, Director Național al Hope and Homes for Children România (HHC), a avut o întâlnire cu domnul Leonard Orban, consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Lansarea oficială a parteneriatului HHC ARK

Publicat de Alina in: 24 Mai 2011
Bucureşti, 25 mai 2011. Lansarea parteneriatului a avut loc la reşedinţa Ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Harris şi s-a bucurat de prezenţa Prinţesei Marina Sturdza (Preşedinte Onorific Hope and Homes for Children) şi a domnului Secretar de Stat Eugen Georgescu. La eveniment au participat numeroase personalităţi politice, reprezentanţi ai societăţii civile şi vedete media care sunt alături de HHC & ARK în cauza copiilor abandonaţi din România: Amalia Enache, Oana Cuzino, Virgil Ianţu, Adela Popescu, Radu Vâlcan, Zoli Toth, Dragoş Bucurenci, Paula Herlo şi mulţi alţii.

Formare profesională continuă pentru asistenți maternali din Bistrița

Publicat de Alina in: 04 Aprilie 2011
În zilele de 29 -30 martie am susţinut cursul de formare continuă pentru a cincea grupă alcătuită de un număr de 12 asistenţi maternali profesionişti angajaţi ai DGASPC Bistrița Năsăud. Cursul face parte din programul de formare început cu luna februarie 2011 prin care se derulează formare profesională continuă a AMP angajaţi ai DGASPC Bistrița Năsăud.

Conferință de presă pentru lansarea proiectului POSDRU în Simeria

Publicat de Alina in: 01 Aprilie 2011
Miercuri, 30.03.2011, în cadrul conferinței de presă, HHC România a anunţat lansarea oficială a proiectului 'Împreună către bunăstare' în regiunea de dezvoltare Vest. Acest proiect este cofinanţat de către Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa Prioritară 6 'Promovarea incluziunii sociale'. 

11 ani de voluntariat în România pentru elevii şcolii americane TASIS

Publicat de Alina in: 22 Februarie 2011
În fiecare an elevii şcolii americane TASIS (The American School in England), proveniţi din peste 40 de ţări, îşi petrec vacanţele intertrimestriale activ, participând la un program de voluntariat în parteneriat cu HHC România, parteneriat cu o tradiţie de 11 ani. 
Înapoi