Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Educatorii, mereu alături de copiii din casele de tip familial

Publicat de Ana in: 07 Februarie 2017
http://www.hhc.ro/fisiere/stiri/big_20170126_141102.jpg

Atenția, grija, dragostea, atitudinea pozitivă și exemplul personal sunt esențiale în formarea caracterului copiilor pentru a deveni tineri responsabili și adulți de nădejde mai târziu. În casele de tip familial, educatorii, personalul care este prezent zi de zi cu ei, încearcă să modeleze personalitatea copiilor, să îi încurajeze în tot ceea ce vor să facă. 

 

Copiii au nevoie să se simtă în siguranță, dar și să fie încurajați spre independență. Copiilor și tinerilor le place când adulții îi implică și pe ei în ceea ce fac, îi ascultă și îi învață lucruri noi sau descoperă împreună lucruri noi și se simt înțeleși, apreciați și valorificați. Toți, iar cei din sistemul de protecție socială cu atât mai mult, sunt dependenți de atenția dăruită din inimă, de sprijin, siguranță și dragoste.

 

Noi, Hope and Homes for Children, prin prezența permanentă pe care o avem în casele de tip familial, împreună cu educatorii, partenerii noștri din cadrul DGASPC, care sunt cu ei în fiecare zi încercăm să le fim alături cât mai mult posibil. Și ne bucurăm de fiecare dată când reușim. Ne place să vedem că se întâmplă lucruri frumoase, că se creează relații puternice între copii și cei care le sunt alături. Zi de zi, educatorii sunt preocupați să-i învețe pe copii lucrurile esențiale pentru dezvoltarea abilităților de trai independent (să tricoteze și să coasă, să spele, să se îmbrace adecvat, să fie preocupați de igiena personală, ordine și curățenie, să își administeze timpul și banii, să meargă la biserică sau să se bucure împreună de natură și jocuri de grup), să facă temele pentru școală sau să citească și să coloreze, să învețe culorile și să se exprime corect. Se interesează de situația școlară și înscrierea la anumite cursuri în vederea perfecționării sau dobândirii unor noi aptitudini. Mai târziu, educatorii se interesează de un loc de muncă pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecție, se preocupă să-i învețe cum să se comporte în societate sau să se responsabilizeze în tot ceea ce fac. Toate acestea merită aprecieri, iar noi vrem să le mulțumim educatorilor din casele de tip familial care le sunt mereu alături copiilor și au o contribuție mare în formarea lor. Mulțumim, dragi colegi din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children în cei 19 ani de activitate, faceți o treabă extraordinară!

 

 

Text de Sorina Moldovan

Galerie Foto

Înapoi