Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Marcel și Laurențiu, medaliați cu bronz la Campionatul European de Karate Shotokan

Publicat de Ana in: 05 Ianuarie 2017
http://www.hhc.ro/fisiere/stiri/big_premiu_karate.jpg

În noiembrie 2016, în Batumi (Georgia), a avut loc a opta ediție a Campionatului European de Karate Shotokan WSF la care au participat Marcel și Laurențiu, doi copii din programele Hope and Homes for Children România. 

 

La începutul anului 2012, cu sprijinul elevilor de la școala TASIS din Marea Britanie, Hope and Homes for Children a inițiat un program de sprijin financiar și moral al copiilor și tinerilor în vederea practicării unui sport. Astfel, câteva zeci de copii din serviciile dezvoltate de organizație în Baia Mare, precum și din programul de prevenire a separării copilului de familie au frecventat cursurile de Karate Shotokan de la Clubul Sportiv ”Condor”. Deși nu toți copiii au practicat acest sport la nivel de performanță, o parte dintre ei s-au remarcat, în timp, ca foarte buni sportivi, cu rezultate remarcabile la competiții naționale, și chiar și internaționale.

 

Marcel și Laurențiu s-au înscris în program, s-au antrenat intens și, după premiile obținute la Campionatul Național de la Târgu Secuiesc (jud. Covasna), la numai 13 ani, au reușit să se claseze pe treapta a treia a podiumului la Campionatul European din Georgia. Ei au obținut medalii de bronz de două ori, o dată la probele individuale și o dată cu echipa. 

 

Rezultate remarcabile au obținut si ceilalți membri ai Clubului Sportiv ”Condor” care au făcut parte din lotul deplasat la competiție, ei obținând o medalie de aur, una de argint și alte trei de bronz. Performanțele sportivilor antrenați de Sensei Viorel Duță (6 DAN) sunt cu atât mai demne de apreciat, cu cât la startul competiției s-au aliniat peste 500 de sportivi din 21 de țări.

 

Noi ne bucurăm că Laurențiu și Marcel au confirmat, din nou, cât sunt de talentați, că munca depusă nu a fost în zadar și că se poate face performanță la orice nivel. Felicitări, copii! Pregătirea continuă!

 

Text de Ioana Herțeg

Galerie Foto

Înapoi