Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Ziua Femeii sărbătorită de copiii din programele Hope and Homes for Children

Publicat de Ana in: 09 Martie 2017
http://www.hhc.ro/fisiere/stiri/big_dscf0930.jpg

De 8 martie, copiii din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children s-au organizat pentru a sărbători alături de educatoare și îngrijitoare Ziua Femeii. Au făcut felicitări și flori din hârtie colorată pe care le-au oferit femeilor care le sunt alături zi de zi și au grijă de ei și, împreună, au vorbit despre simbolistica acestei zile. 

 

La rândul lor, 16 copii care trăiesc pe Pirită (o zonă marginalizată a orașului Baia Mare) și care au fost integrați în sistemul de educație, în clasa pregătitoare, au sărbătorit Ziua Femeii alături de mamele lor. A fost un moment deosebit, mămicile fiind impresionate de modul în care copiii s-au pregătit, de desenele realizate special pentru ele și de ghioceii oferiți cu mult drag.

 

Programul de integrare a acestor copii de pe Pirită în societate și în sistemul educațional este realizat printr-un parteneriat între Serviciul Public de Asistență Socială Baia Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și ONG-uri (Hope and Homes for Children, ASSOC și Somaschi). Acești copii cu vârste diferite, nu au frecventat grădinița și școala, nu au avut experiențe firești de socializare, nu au avut exercițiul efortului intelectual, în plus, acasă vorbesc limba romani. Cu toate acestea, prin implicarea lor în activitățile educaționale, s-a putut observa cum, zi de zi, acești copii evoluează, se dezvoltă și își formează noi deprinderi școlare și sociale. Toate acestea au fost posibile prin îndrumarea directă a două învățătoare și a unui mediator școlar. Radu Lakatoș, tânărul mediator școlar, care vine în sprijinul copiilor, familiilor și al învățătoarelor, face parte din proiectul ”Voluntar de profesie” susținut de Fundația Vodafone în colaborare cu Hope and Homes for Children.

 

Text de Sorina Moldovan și Oana Nașcu

Galerie Foto

Înapoi