Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Despre noi

Proiectele noastre au început în 1998. Din ianuarie 2001, suntem o organizație neguvernamentală, constituită în conformitate cu legea română. Ne concentrăm asupra închiderii instituțiilor de tip vechi pentru copii, deoarece credem că acestea le schilodesc copilăria. În ansamblu, programele noastre urmăresc înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial. Credem că atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru fiecare copil.

 

De la înființare, am lucrat în parteneriat direct cu autoritățile statului, participând la reforma sistemului de protecție. Vom continua să lucrăm alături de consilii județene, consilii locale, servicii publice specializate în protecția copilului și ministere, deoarece considerăm că astfel putem asigura sustenabilitatea serviciilor pe care le dezvoltăm. Suntem dezvoltatori de servicii, iar nu furnizori de servicii. Am dezvoltat peste 80 de servicii sociale în România, care au fost toate preluate de autoritățile statale, prin parteneriate oficiale.

 

Copiii și familiile lor sunt în centrul acțiunilor noastre. Toate programele pornesc de la ei. Abordăm fiecare situație în mod individual, iar psihologii, asistenții sociali și profesorii noștri construiesc proiectele pornind de la nevoile individuale ale copiilor și ale familiilor acestora. Credem că sistemele sociale și auditul serviciilor sociale trebuie să se configureze cu copiii în centru, pentru că acesta e sensul existenței lor.


Milităm pentru preluarea de către stat a programului de prevenire a separării copilului de familie și a celui de reintegrare în familiile naturale sau extinse. Oferim proiecte-pilot ca exemplu și considerăm că o abordare flexibilă a prevenirii și a reintegrării pot fi cheia reformei sistemului social în țara noastră. Alături de formarea profesională și calitatea angajaților din domeniu. Am sprijinit depolitizarea zonei protecției copilului, în favoarea profesionalismului și a continuității strategice.

 

Vom continua să facem ceea ce știm mai bine: să închidem instituții, să menținem copiii sau să-i readucem în familiile lor, să formăm membri de personal și să participăm la reforma sistemului de protecție a copilului. Iar până în 2020, vom sprijini eradicarea instituționalizării copiilor în România.

 

Înapoi