Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Ștefan Dărăbuș

Publicat de admin in: 10 Martie 2016
Ștefan Dărăbuș
  • Absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Facultatea de Litere, secţia Română-Engleză
  • Doctorat în Teoria Literaturii la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Facultatea de Filologie
  • MBA în Management Organizaţional la Open University Business School, Marea Britanie


Am început să lucrez pentru Hope and Homes for Children România ca project manager în anul 1997, după care, din 1999, am fost numit Director pe judeţul Maramureş, ajungând Director Naţional al fundaţiei din anul 2003. Încă de la începutul muncii mele în cadrul fundaţiei am fost implicat în programe educaţionale pentru copiii reintegraţi în familiile naturale, în programe naţionale şi internaţionale pentru copii cu dizabilităţi din serviciile dezvoltate de HHC România, dar şi în proiecte de strângeri de fonduri derulate împreună cu companii şi fundaţii internaţionale.


Expertiza mea constă şi în management strategic pentru partenerii din Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Bosnia şi Rwanda. În acest sens, am participat în februarie 2006 la o expediţie de 10 zile pe vârful Kilimanjaro, care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru proiectele derulate în Europa de Est şi Africa, reuşind la final să adun suma de 25.000 Euro.


Sunt mândru că împreună cu echipa Hope and Homes for Children România am publicat mai mult de 10 manuale speciale despre protecţia copilului care servesc acum drept exemple de bune practici.


Păstrând modelul Hope and Homes for Children Marea Britanie, am participat la închiderea a 53 de instituţii de tip mamut, am încurajat un număr de 17.145 de copii să rămână în familiile naturale şi am scos din instituții 5.082 de copii, aducându-i înapoi în medii familiale.


Tot împreună cu echipa mea, am demarat la sfârşitul anului 2009 un plan naţional de strângeri de fonduri, încercând astfel să dăm organizaţiei noastre un caracter semi-independent de fundaţia mamă.


Îmi văd următorii 10 ani din viaţă dedicaţi muncii în Hope and Homes for Children România şi mi-am propus ca, până în 2020, să eradicăm instituționalizarea ca formă de protecție a copilului în România.


Pe Ştefan Dărăbuş îl puteţi urmări şi pe blogul său, www.stefandarabus.ro.

 

 

Înapoi