Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Fondatori

Mark și Caroline Cook

 

Fost soldat în armata britanică timp de peste 30 de ani, Mark Cook a părăsit armata în 1993, după experienţa trăită în războiul din Balcani, când a fost comandant al contingentului britanic din cadrul Naţiunilor Unite. El şi soţia lui, Caroline, au pus bazele Hope and Homes for Children în 1994 pentru a oferi case orfanilor de război sau celor rămaşi fără părinţi în urma dezastrelor. Ideea lor iniţială a fost de a repara sau construi orfelinate pentru a le oferi siguranţă acestor copii, dar au realizat curând că aceştia aveau nevoie de dragostea unei familii adevărate, mai mult decât orice.

 

Misiunea Hope and Homes for Children este de a oferi speranţă celor mai săraci copii din lume - celor orfani, abandonaţi sau vulnerabili - ajutându-i să crească în cadrul unei familii şi a siguranţei unui cămin, astfel încât să îşi poată atinge potenţialul.

 

Bazele Fundaţiei Hope and Homes for Children s-au pus în 1994, iar acum funcţionează în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est şi din Africa. În Europa Centrală şi de Est colaborăm cu guvernele pentru a reforma sistemele instituţionalizate de îngrijire a copilului închizând orfelinatele şi mutând copiii în servicii de îngrijire bazate pe ideea de familie, în acelaşi timp dezvoltându-se serviciile necesare pentru a ajuta la prevenirea abandonului copilului. În Africa, se oferă un sprijin esenţial familiilor expuse riscului de a se destrăma din cauza presiunii sărăciei, a bolii sau a conflictului, prin crearea de centre comunitare.

 

Mark spune: „Mai mulţi copii rămân orfani sau sunt abandonaţi astăzi decât oricând şi mulţi dintre ei vor trebui să recurgă la cerşit, crimă, prostituţie sau violenţă doar pentru a supravieţui. Lumea trebuie să realizeze că aceasta reprezintă o criză la un nivel nemaiîntâlnit, deoarece aceşti copii vor creşte pentru a deveni oameni lipsiţi de drepturi, furioşi pe viaţă şi destin." El crede cu tărie că trebuie luate măsuri acum pentru a oferi acestor copii o şansă reală în viaţă, transformând, astfel, forţe potenţial negative în unele pozitive.

 

Mark este dovada că credinţa, îndrăzneala şi idealismul practic al unei persoane pot duce la schimbări monumentale în lume. Mark este un orator desăvârşit, o persoană care ştie să transmită mesaje. Realizările lui sunt susţinute de o fire carismatică care, în ciuda faptului că a văzut tragediile războiului din prima linie, dă dovadă de o mare „joie de vivre". Lui Caroline i-a fost acordată, de asemenea, o distincţie de către coroana britanică în 2007.

 

Lord Ashdown


Edward Fox

De la început, acea mică speranţă a devenit Hope and Homes for Children care a făcut atât de mult... Cred că umanitatea îi este foarte datoare.

Edward Fox


Lord Carrington

Am fost foarte mişcat de scopul pe care l-am considerat a fi foarte nobil. Suntem cu toţii onoraţi să fim parte a acestei mişcări.

Lord Carrington


Martin Bell

Am admirat foarte mult faptul că ai petrecut timp în Iugoslavia şi Bosnia şi ai văzut unele dintre ororile ce aveau loc acolo şi suferinţele îndurate de copii. Şi când te-ai întors, nu ai ignorat situaţia, ci ai făcut ceva remarcabil, şi anume să pui bazele acestei fundaţii. Totul a mers foarte bine, iar tu şi Caroline aţi făcut o treabă minunată.

Martin Bell


{TITLU}

Specialitatea lui Mark sunt cauzele fără speranţă şi misiunile imposibile. Reprezintă o manifestare uimitoare, printre haosul şi anarhia noii ordini mondiale, a diferenţei pe care o poate face un om. Mark Cook este un asemenea om.

Înapoi