Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Companii şi Corporaţii

Publicat de Alina in: 12 Septembrie 2013

Orice companie care îşi doreşte un succes sustenabil şi durabil trebuie să investească în comunităţile şi regiunile în care activează, nu doar la nivel economic, ci şi social. Este o dezvoltare naturală şi o recunoaştere a încrederii comunităţii în acea companie. HHC mulţumeşte în această secţiune companiilor din mediul privat care au decis să-şi direcţioneze o parte din bugetul dedicat responsabilităţii sociale către programele destinate copiilor aflaţi în situaţii extrem de vulnerabile.

 

 

Parteneri Strategici

Sunt cei a căror sprijin în ultimii 3 ani a avut valoarea materială cea mai mare (peste 50.000,- EUR) însă în primul rând sunt companiile sau corporaţiile a căror investiţii în programele Hope and Homes for Children au fost gândite şi realizate pe un termen mediu şi lung. Abia aceste sponsorizări considerabile ne-au permis să dezvoltăm programe sustenabile şi cu un impact social major şi durabil în timp.

 

Prin resursele puse la dispoziţie fundaţiei HHC România, ei au devenit actorii principali şi liderii în reforma profundă a sistemului de protecţie a copilului din România şi facilitează în continuare trecerea de la îngrijirea instituţională la cea de tip familial.

 

Pentru că au decis să schimbe destinele a mii de copii şi i-au eliberat definitiv de spectrul vieţii instituţionalizate, le mulţumim în mod special:

 

 


 

Ark este una din cele mai importante organizaţii internaţionale din domeniul protecţiei copilului cu sediul principal în Anglia. Fondată de un grup de corporaţii britanice şi având un buget de peste 200 de milioane de EUR, ARK susţine programe relevante pentru dezvoltarea ARK - Absolute Return for Kids, cel mai important partener HHC Romania capacităţii de implementare a organizaţiilor partener, printre care şi Hope and Homes for Children România. HHC a început colaborarea cu ARK încă din 2002, iar parteneriatul a fost reînoit în 2011. Scopul este acela de a sprijini şi cataliza eforturile pentru închiderea tuturor instituţiilor de plasament de tip vechi din România până în anul 2020.

 

În ultimii 2 ani investiţiile ARK în activitatea HHC din România au depăşit 1,5 milioane de EUR, devenind partenerul cel mai important al fundaţiei. Cumulată susţinerea primită din partea ARK a ajutat HHC să participe direct la închiderea a peste 20 de centre de plasament de tip vechi, construirea şi întemeierea a zeci de case şi servicii de tip familial şi prevenirea instituţionalizării a peste 6.000 de copii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate extremă.

 

Click aici - pentru a afla mai multe detalii despre parteneriat

 


BRD Societe Generale

 

 

În 2014 Hope and Homes for Children a semnat un parteneriat strategic cu BRD Groupe Societe Generale care vizează trei domenii de acţiune: dezinstituţionalizare, prevenirea abandonului şi integrarea socială. În toate cele trei linii de programe, BRD şi HHC vor pune accentul pe componenta de educaţie şi formare a copiilor şi tinerilor. În primul an de parteneriat BRD a contribuit cu 200.000,- EUR pentru implementarea acestor programe, sumă donată de angajaţii BRD şi dublată apoi de bancă. HHC devine astfel partenerul principal al programului de CSR al BRD. Peste 2.500 de copii şi tineri vor beneficia de acest parteneriat, una din cele mai importante finanţări CSR din România din ultimii ani. Mulţumim BRD pentru încredere şi viziune! Citiţi comunicatul de presă aici.

 

 


 

Kaufland sustine HHC RomaniaÎn 2014, Kaufland, cel mai mare lanț de retail din țară și-a extins impactul CSR printr-un parteneriat multianual cu HHC România: împreună vom dezvolta și construi primul Centru de Tranzit și Consiliere pentru tinerii care ies din sistemul instituționalizat. Investiția Kaufland depășește o jumătate de milion de Euro și continuă susținerea acordată în anii precedenți către HHC pentru programul de integrare, educație și consiliere a tinerilor care ajung la vârsta la care trebuie să părăsească sistemul instituționalizat. Câteva sute de tineri vor beneficia în următorii ani de acest parteneriat extraordinar între Kaufland și Hope and Homes for Children. Mulțumim Kaufland pentru încredere și implicare!

 

 

 

 În 2013, Arval, unul din principalii furnizori de servicii de leasing operaţional din România, a decis orientarea implicării sale CSR înspre programele Hope and Homes for Children Romania. A făcut asta printr-o alocare de resurse financiare semnificative folosind Arval sustine HHC Romania facilitatea fiscală oferită de legislaţia sponsorizării dar şi prin dorinţa de a contribui nemijlocit la schimbarea vieţii a miilor de copiii vulnerabili de care se ocupă fundaţia HHC.

 

Aportul semnificativ din partea Arval a permis HHC să-şi consolideze capacitatea de intervenţie în domeniul prevenirii separării copilului de familie dar şi în programul de inserţie socio profesională a tinerilor ce părăsesc instituţiile de plasament.

 

Prin investiţia făcută, Arval devine unul dintre cei mai relevanţi contributori nu doar în proiectele HHC, dar în general în mediul social din România.

 


Parteneri

Contribuind în ultimii 2-3 ani sume generoase (peste 10.000,- EUR), fie financiar sau în materiale şi bunuri, ei au ales să joace un rol important şi continuu în echilibrul vieţii copiilor ce beneficiază de programele HHC România. Abia aceste sponsorizări, mai mici sau mai mari, ne ajută să ne ducem la îndeplinire misiunea: nici un copil să nu mai trebuiască să îndure lipsa de dragoste şi îngrijire ce caracterizează orice sistem de instituţionalizare.

 

Donaţiile acestor companii au ajutat hotărâtor la îndeplinirea multor proiecte din programele de dezinstituionalizare, prevenire a abandonului, educaţie şi integrare socială dar şi de formare profesională.

 

 

NN  Help Net  Grupul CEZ in Romania  Radisson Blu      St. James Place Foundation      Safra Foundation      B&B Collection      Baker Tilly Klitou       Pirelli Romania          CentrofarmAristonUnicredit BankUnicredit Bank

 

 


 

 

Susţinători

Chiar şi donaţiile şi sponsorizările de mai mică anvergură, financiare, în bunuri sau servicii sunt de importanţă vitală pentru bunul mers, sustenabilitatea şi succesul proiectelor noastre. În ultimii 3 ani, HHC România a avut şansa să găsească o varietate mare de susţinători din mediul privat care au făcut un efort extraordinar pentru a putea ajuta la îmbunătăţirea lucrării HHC.

 

Fără ei, sute de copii ar fi continuat să fie ignoraţi, lipsiţi de oportunităţi sau expuşi riscului de abandon.

Fără ei, sute de copii ar fi rămas în continuare fără copilărie.

 

 

Elevate           Otto Curier

Radox          In Zona Ta          Baneasa Development          GMP

AFI Palace          GlaxoSmithKline          Zumzi          Five's

 

 

 

Înapoi