Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

Testimoniale

Este un privilegiu şi o onoare pentru mine să fiu președinte onorific al Hope and Homes for Children pe parcursul ultimilor 12 ani. Am văzut în mod direct progresul remarcabil al României în rezolvarea situaţiei triste a copiilor din instituţii, rezultatul tragic al politicilor sociale ale regimului Ceauşescu. HHC România a jucat un rol crucial şi catalitic în transformarea situaţiei copiilor, impunând standarde înalte şi jucând un rol principal la nivel local şi naţional în implementarea dezinstituţionalizării pentru 4.413 copii până în acest moment, întotdeauna având în prim plan interesul superior al copilului. Speranţă şi familie pentru fiecare copil. Acesta a fost crezul nostru şi sursa de inspiraţie, fie că am reunit copiii cu familiile lor naturale sau extinse, fie că am găsit alternative precum asistenţa maternală, case de tip familial care ne-au ajutat să păstrăm fraţii împreună, fie că am oferit asistenţă individuală pentru cei care aveau nevoie de ea, sau am oferit consultanță şi servicii pentru prevenirea separării copilului de familie.

 

Pe parcurs, am impus standardele cele mai înalte în îngrijirea copilului, am pregătit o întreagă generaţie de specialişti în protecția copilului, şi, poate cel mai important lucru, am oferit demnitate atât copiilor, cât şi celor care au grijă de ei. Aş dori să folosesc această oportunitate pentru a felicita călduros colegii din HHC România şi a-mi exprima mulţumirile şi respectele mele pentru micile miracole înfăptuite zi de zi și pentru bunătatea şi competenţa de care dau dovadă de fiecare dată în munca lor cu cele mai vulnerabile categorii de cetăţeni.

 

Pe lângă generozitatea financiară a HHC România, există generozitatea spiritului pe care fiecare de aici o investeşte în munca cu copiii şi cu familiile lor. Acesta este un lucru particular şi nepreţuit. Cred, de asemenea, că va fi o moştenire plină de speranţă pentru această generaţie şi pentru cele care urmează, o moştenire de bunătate şi grijă faţă de concetăţeni. Sunt mândră că, alături de toţi colegii mei, sprijinim România să aibă grijă de copiii ei.

 

Marina Sturdza
Președinte Onorific Hope and Homes For Children UK

 

Amalia Enache - Reprezentant special HHC România

Amalia Enache - Reprezentant special HHC România


Miile de copii crescuți fără afecțiune, câteva sute laolaltă într-un singur centru, se întorc într-o bună zi să trăiască printre noi. Aici crezurile mele s-au întâlnit cu cele ale HHC România: să facem tot posibilul să prevenim abandonul copiilor, iar pentru cei părăsiți în instituții să găsim forme de protecție cât mai apropiate de o casă adevărată și ca într-o familie.

 

 

Lily Safra - Fundația Edmond J. Safra

Lily Safra - Fundația Edmond J. Safra


Sunt onorată să fiu Președinte Onorific al Hope and Homes for Children şi este un privilegiu să susţin munca organizaţiei în România, lucru pe care îl fac de mai mulţi ani. Mulţumită viziunii, implicării şi energiei lor, mii de copii au acum posibilitatea să crească în medii familiale calde. Sunt mândră să-mi aduc contribuția la un viitor al lor mai luminos.

Irina Cruceru - Grupul la Nivel Înalt pentru Copiii României

Irina Cruceru - Grupul la Nivel Înalt pentru Copiii României


Proiectele comune, elaborate, dezvoltate şi derulate în cadrul parteneriatului dintre Grupul la Nivel Înalt pentru Copiii României şi HHC România, s-au constituit în acţiuni concrete, de maximă importanţă pentru ameliorarea situaţiei copiilor defavorizaţi.

Încă de la începutul activităţii sale, echipa HHC România a înţeles că, în domeniul delicat şi provocator al protecţiei şi îngrijirii copilului, în România era nevoie de schimbare, şi a contribuit din plin la înfăptuirea acestei schimbări.

 

Stefan Versemann - Lufthansa German Airlines

Stefan Versemann - Lufthansa German Airlines


Principala problemă pentru o donație e să găsești partenerii potriviți, care să fie capabili să-ți ofere transparență și pe care să te poți baza. Alături de HelpAlliance, urmărim sustenabilitatea și atragerea altor parteneri pentru proiecte administrate cu profesionalism. Încercăm să aducem sprijin de la diferiți parteneri, cu scopul consolidării și al atingerii unor ținte mai mari. În acest sens, e limpede că avem nevoie de dovezi absolute că sprijinul nostru chiar ajunge la organizațiile potrivite.

Prin HHC România, am găsit partenerul ideal.

 

Vivien Gunn - Președinte al Fundației Sofronie


Fundaţia Sofronie lucrează cu HHC România din 2008. Am co-finanţat închiderea a două instituţii din România: instituţiile din Abrud şi Comăneşti, iar de curând am aprobat o nouă finanţare pentru închiderea instituţiei din Onesti, în judeţul Bacău.

 

Înapoi