Donează acum!

Donațiile dumneavoastră ne vor ajuta să schimbăm viețile copiilor!

Donează acum

Cu ce ne ocupăm?

Urmărim înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Manuale și publicații Rapoarte anuale

20% din impozitul pe profit

Fotografie copii cu mașinuțe

 

Direcţionează 20% din impozitul pe profit al companiei tale către
Hope and Homes for Children

 

 

Dacă ai o companie, să știi că, la fiecare sfârșit de an, îi poți sprijini direct pe cei mai vulnerabili copii și tineri din România: cei fără părinți, captivi în orfelinate, ”orfanii sociali” care sunt instituționalizați din cauza sărăciei sau a bolilor cronice, ale lor ori ale familiilor din care provin, și cei aflați în prag de separare de familie.

Ajutorul tău este posibil prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit către Hope and Homes for Children. Iar asta fără să te coste nimic! Vezi în continuare cum funcționează acest mecanism.

 

 

Ce știm?

 

Știm că unul din trei copii intră în sistemul de protecție al statului încă de la naștere, abandonat în maternitate.

Știm că, odată instituționalizat, copilul rămâne în sistem circa 8 ani de zile. Copiii cu dizabilități mai mult.

Știm că sistemul de protecție al statului, bazat pe instituționalizare, este complet neadecvat pentru cei care își pierd copilăriile în centre de plasament, dar și pentru cei care ies din sistem nepregătiți pentru viața independentă.


Știm că instituționalizarea, ca formă de protecție a copilului, trebuie să înceteze.

 

 

Ce facem?

 

Cu sprijinul tău și al tuturor pertenerilor Hope and Homes for Children, intervenim înainte de separarea copilului de familie, ajutând părinții să se elibereze din cercul vicios al marginalizării. Copiii cresc cel mai bine într-un mediu cât mai apropiat de cel familial și, de aceea, din 1998 până astăzi, am închis 53 de orfelinate, am deschis 99 de case de tip familial și am prevenit separarea de familie a peste 23.000 de copii. Am scos din instituții peste 5.500 de copii și am sprijinit aproape 800 de tineri care au crescut în instituții pe drumul către o viață independentă.

 

 

Alege să sprijini Hope and Homes for Children direcționând 20% din impozitul pe profit, fără niciun alt cost pentru companie. În acest mod, poți controla o parte din taxele tale care, altfel, s-ar pierde în bugetul de stat.

 

Planurile pentru 2017 includ închiderea a 8 instituții din 6 județe, prevenirea separării de familie pentru 2.000 de copii și sprijinirea a 60 de tineri care ies din sistemul de protecție, precum și formarea profesională a 600 de specialiști din sistem.

 

Sprijinindu-ne, ne ești alături în apărarea interesului superior al copilului. Mulțumim!

 

 

Cum se calculează contribuția de 20% din impozitul pe profit?

 

Companiile pot direcționa către organizații non-profit, în urma încheierii unui contract de sponsorizare, 20% din impozitul pe profit, cu condiția ca valoarea sponsorizării să fie mai mică decât:

 

5‰ din cifra de afaceri

 

sau

 

20% din impozitul pe profit datorat

 

Pentru sumele care depășesc aceste limite, compania poate deduce diferența, dar pentru următoarele perioade fiscale (până la 7 ani). Sponsorizarea se poate realiza anual/trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al perioadei de referință.

 

 

Exemplu de calcul:

 

  • Cifra de afaceri: 3.000.000 lei
  • Profit impozabil: 100.000 lei
  • Impozit pe profit (16%), înainte de aplicarea deducerii: 16.000 lei
  • 20% din impozitul pe profit: 3.200 lei
  • 5‰ din cifra de afaceri: 15.000 lei
  • Suma maximă care poate fi redirecționată prin sponsorizare de tip 20%: 3.200 lei*

 

Sumele primite până la final de an se consideră ca sponsorizări pentru anul în curs; sumele primite după 31 decembrie se alocă anului fiscal următor. Aceste contribuții se fac în baza Codului Fiscal (Legea 227/2015, art. 24(4) i, cu modificările și completările ulterioare), a Legii 32/1994 privind sponsorizarea și a Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 994/02.08.1994 pentru aprobarea instrucțiunilor de aplicare a Legii 32/1994.


 

Pe cine pot contacta pentru încheierea unui contract de sponsorizare cu Hope & Homes for Children?

 

  • Robert Ion, Head of Fundraising, robert@hhc.ro, 0724 545 504
  • Dana Pârvulescu, Coordonator Donatori Corporate, dana@hhc.ro, 0748 223 232

 

 

*Se alege valoarea mai mică dintre cele două valori: 5‰ din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat.

 


Fișiere atașate

Înapoi