Centrul de Zi ”22 Decembrie”

de Claudia Bude, Psiholog


Centrul de Zi 22 Decembrie din Baia Mare este un loc în care copiii proveniți din familii monoparentale sunt îngrijiți și supravegheați în timp ce părinții lor își caută un loc de muncă sau sunt la serviciu.

Copiii care frecventează Centrul au vârste cuprinse între 4 și 15 ani și sunt cu toții înscriși la grădiniță sau la școală. Aici petrec câteva ore pe zi în grija a doi educatori de care sunt foarte atașați, într-o atmosferă confortabilă și plină de afecțiune, ca într-o familie. La prânz primesc o masă caldă și bogată, așa cum rar au parte la ei acasă.

Printre obiectivele activităților desfășurate cu copiii din Centru se numără: formarea de comportamente independente de bază; formarea de abilități de întreținere și igienă personală și formarea abilităților de trai independent, în vederea integrării pe plan social.

Pe timp de vacanță, cei doi educatori au planificat o serie de săptămâni tematice pentru copii, cum ar fi: săptămâna creativă, săptămâna Masterchef Kids, săptămâna muzicii și dansului, săptămâna teatrului, săptămâna inocenței, săptămâna poveștilor educative, săptămâna mediului, săptămâna minunilor.

Preferata lor a fost, bineînțeles, săptămâna Masterchef Kids, în care au învățat să gătească diferite prăjituri gustoase. La finalul săptămânii, au fost vizitați de un bucătar adevărat care i-a premiat în funcție de abilitățile pe care le-au dobândit în arta bucătăriei pe parcursul săptămânii.

 

Înapoi