Training susținut de Hope and Homes for Children România în Bulgaria

Stadiul proiectului

În curs

Realizări

În săptămâna 8-12 septembrie, Hope and Homes for Children Marea Britanie şi Hope and Homes for Children România primesc la Baia Mare vizita de lucru a unui grup de specialişti din ONG-uri şi de oficialităţi din cadrul instituţiilor publice din America Centrală şi de Sud. Vizita este coordonată de Dr. Delia Pop, Director de Programe al HHC Marea Britanie, şi de Otto Sestak, Training Manager la HHC România.

Programul face parte din iniţiativa Hope and Homes for Children Marea Britanie de a disemina experienţa dobândită prin derularea de programe de dezinstituţionalizare şi reformă în Europa şi Africa alături de partenerii din partea autorităţilor naţionale şi locale. Pe parcursul vizitei, oaspeţii vor avea ocazia de a vizita servicii din sistemul de protecţie a copilului, dar şi servicii locale destinate prevenirii separării copilului de familie. Ei se vor întâlni şi cu experţi şi profesionişti din cadrul serviciilor publice locale şi judeţene din Maramureş.

Scopul cel mai important şi cel mai de impact al vizitei de lucru este dezvoltarea unei platforme de colaborare şi schimb de experienţă între experţi în domeniul protecţiei copilului din România şi din ţările Americii Centrale şi de Sud. Acest dialog va putea să susţină şi să promoveze dezinstituţionalizarea şi reforma sistemelor de protecţie a copilului prin implementarea Ghidului ONU privind îngrijirea alternativă.

În ziua de vineri, 12 septembrie, vizita va culmina cu o masă rotundă pe tema dezinstituţionalizării şi reformei protecţiei copilului la care vor participa reprezentanţi ai UNICEF, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş şi ai Serviciilor Publice de Asistenţă Socială (SPAS) Maramureş.

Înapoi