Drumul spre independență

Stadiul proiectului

În curs

Realizări

de Florina Creţar, Asistent Social

Mircea are 22 de ani şi trăieşte în sistemul de protecţie de aproape 13. A terminat liceul mai târziu decât alţi tineri de vârsta lui, pentru că mama nu l-a dat la timp la şcoala, însă e mândru că a terminat cu bine şi e pregătit să-şi ia viaţa în propriile mâini.

Cu mama lui, Mircea nu are o relaţie foarte apropiată. A susţinut mereu că nu îl poate lua înapoi acasă, pentru că are o viaţă grea şi încă trei copii mici de crescut. Totuşi, Mircea o vizitează atunci când poate şi le duce mici cadouri fraţilor lui. Pe tată l-a cunoscut abia anul trecut şi, deşi păstrează legătura şi acum, Mircea nu se simte ataşat de el. Singurul membru al familiei care i-a fost aproape este fratele lui mai mic, Stelian, care a crescut şi el în sistemul de protecţie.

În perioada în care se apropia de terminarea liceului, Mircea a lucrat ocazional la o spălătorie auto, sperând că va putea strânge bani pentru a trăi pe cont propriu. Pentru că, însă, nu a reuşit să se descurce aşa cum şi-ar fi dorit, a decis să ne ceară ajutorul.

HHC l-a inclus pe Mircea în programul de inserţie socio-profesională şi l-a sprijinit cu achitarea garanţiei necesare pentru obţinerea unei locuinţe şi a primei chirii, cu tichete sociale pentru alimente şi cu achiziţia şi donarea de obiecte de strictă necesitate.

Între timp, Mircea a reuşit să se angajeze la o firmă avicolă, unde dă dovadă de hărnicie şi conştiinciozitate. Graţie ajutorului primit de la HHC, acum aproape că a devenit complet independent. E recunoscător pentru sprijinul primit, mândru de ce a reuşit să realizeze şi se pregăteşte acum de pasul următor: întemeierea unei familii cu viitoarea lui soţie.

Înapoi