Un prim pas în viață

Stadiul proiectului

În curs

Realizări

de Radu Tohătan, Manager Departament Operaţiuni

Marius are 21 de ani şi s-a născut la Bacău. A crescut în grija unui asistent maternal care l-a îngrijit ca pe propriul copil, oferindu-i dragostea, atenţia şi educaţia atât de necesare pentru o evoluţie sănătoasă. Marius şi-a însuşit în familia sa "temporară" lecţii importante de viaţă precum seriozitatea, consecvenţa, bunul simţ, recunoştinţa, hărnicia şi respectul pentru toate şansele primite.

Cu toate că avea valorile şi abilităţile necesare pentru a începe viaţa independentă, după absolvirea şcolii de mecanică la Colegiul Tehnic din Oneşti, separarea de mama care îl crescuse şi începerea vieţii adulte au fost un şoc pentru el. Dintr-o dată, Marius a realizat că trebuie să devină autosuficient, să-şi găsească un loc de muncă şi o locuinţă.

Nu de puţine ori întâlnim la HHC tineri exact ca Marius, tocmai în acest moment din viaţa lor în care schimbările îi copleşesc. Pentru a-i putea ajuta, am creat programul de integrare socio-profesională dedicat tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie pentru a începe viaţa independentă. Şi, atunci când l-am cunoscut, am decis să-l ajutăm şi pe Marius prin intermediul acestui program.

Cu sprijinul nostru, Marius şi-a găsit un loc de muncă la o societate renumită de panificaţie din Bacău, unde calităţile i-au fost apreciate imediat şi răsplătite cu un contract pe perioadă nedeterminată. În paralel, l-am ajutat cu costurile de transport, de chirie, de hrană şi igienă, pregătindu-l să le suporte, treptat, din propriul salariu.

Acum, Marius nu mai are nevoie de sprijinul nostru. La ultima întâlnire ne-a dat impresia unui tânăr responsabil, stăpân pe viaţa lui, şi ne-a povestit că nu ezită să le dea o mână de ajutor colegilor care se află în situaţia în care a fost şi el, nu demult. Le dă sfaturi, îndrumări, sugestii, şi îi încurajează să nu rateze şansele care li se oferă. Pentru noi e o mare mândrie. Nu numai că am ajutat un tânăr să se integreze cu mare succes în societate, ci l-am ajutat şi să devină un model pentru alţi tineri ca el.

Înapoi