Prevenirea abandonului și reintegrarea copilului cu familia

Date statistice

  • 23.570 copii şi tineri au rămas alături de familii, prevenindu-se intrarea lor în instituţii;
  • 714 copii şi tineri din instituţii reuniţi cu familiile lor.

Prin prevenirea separării copilului de familie, sprijinim menținerea copiilor alături de părinții lor. Până acum, am prevenit separarea a 23.570 de copii de familiile lor, printr-o abordare diversificată a formelor de asistență oferite familiilor: fie că vorbim de consiliere sau de sprijin material, intervenția se axează pe nevoile individuale ale familiei respective, iar decizia de sprijin e luată de o echipă de specialiști care, pe baza unor criterii și a unor indicatori particulari, decid dacă intervenția e binevenită sau nu.

 

Prin programul de reintegrare a copiilor în familia lor naturală sau extinsă, îi aducem înapoi în familii din instituții, din sistemul de stat. Procesul e susținut de un pachet de măsuri de îngrijire pentru copii/tineri și familii, care are ca scop reunirea lor cu familiile. Până acum, am reintegrat 714 copii în familiile lor.

 

Considerăm că prioritatea intervenţiilor în situaţiile de prevenire sau de reintegrare aparține serviciilor sociale de stat și vom lupta pentru conturarea unui pachet legislativ în acest scop.

 

Înapoi